Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

miercuri, 15 iulie 2009

"Dupa anul scaderilor bursiere, anul viitor ar putea fi cel al aterizarii dure a economiei romanesti"

upa miercurea neagra a bursei, brokerii si-au pierdut orice speranta in ce priveste revenirea prea curand a trendului crescator al cotatiilor. In actuala criza, "conservarea" lichiditatilor poate ca este cea mai inspirata masura pentru investitori. Portalul Romaniafinanciara.ro a realizat zilele trecute un interviu cu Pompei Lupsan, director adjunct Intercapital Invest:


Ati avut clienti care si-au lichidat portofoliile inainte de caderea BVB, adica prin primavara?
Prima mea recomandare de exit a fost data inca din primavara anului trecut. La vremea respectiva se pare ca nu a fost o decizie "inspirata" in conditiile in care pietele si-au continuat trendul ascendent catre noi maxime atinse la jumatatea anului trecut, desi tot in primavara lui 2007 au aparut si primele semnale, la vremea respectiva fiind inca "modeste" , inchiderea unor fonduri expuse pe piata de subprime ale bancii de investitii Bear Stearns. Recomandarea de vanzare
integrala s-a accentuat in ultima parte a anului trecut iar cel mai bine o stiu clientii Intercapital, deoarece o mare parte din ei au iesit integral pana la sfarsitul anului 2007. Trebuie mentionat faptul ca brokerul face doar o recomandare, iar clientul este cel care ia decizia finala. Precizarea merita facuta deoarece au fost si clienti care desi au primit recomadari de "a iesi" din piata, acestia au ezitat pentru a prinde poate niste preturi mai bune.


Ce sfaturi ati dat clientilor Intercapital in acest an? Sa vanda tot, 50% etc?
Cred ca asistam la una dintre cele mai complexe crize financiare
. In acest context "conservarea" lichiditatilor poate ca este cea mai inspirata masura. Acesta este si motivul pentru care, desi piata romaneasca inregistreaza deprecieri majore in acest an de peste 50%, sunt clienti care isi lichideaza portofolii si la aceste preturi si s-ar putea ca timpul sa faca dovada ca decizia a fost poate inspirata. Exista o diferenta majora intre investitorul roman si unul "familiarizat" cu pietele externe. Piata locala a beneficiat in ultimii 7 ani de cresteri majore. Putini dintre investitorii intrati in aceasta perioada stiu ce inseamna o criza. Prima tentatie intr-un asemenea context este sa ramai "captiv" pe actiuni in speranta ca intr-un orizont de timp piata va creste. Doar ca...un investitor familiarizat cu asemenea deprecieri prefera sa vanda marcand o pierdere semnificativa, isi conserva lichiditatile, si revine in piata ulterior la preturi poate mult mai atractive. Acest investitor priveste in perspectiva si realizeaza ca isi poate recupera "pierderea" mai repede decat daca ar fi ramas in piata in asteptarea revenirii de trend de piata.

Pe piata de capital panica se poate instala foarte usor

Ati simtit panica intre clientii dvs?
Ar fi o gluma sa zic ca nu. Pe piata de capital panica se poate instala foarte usor. Pana la urma factorul emotional este unul dominant mai ales atunci cand asistam la volatilitati extreme inclusiv pe marile piete de capital. O cadere de 15% pe BRD in doar doua sedinte de tranzactionare pe o lichiditate ridicata poate usor "sa forteze" decizia investitorului de a vinde chiar daca probabilitatea de revenire macar pe termen scurt poate fi ridicata. Aici rolul brokerului este foarte important si poate face repede diferenta in alegerea unei decizii corecte pentru investitor. O simpla recomandare intr-un asemenea context poate cantari foarte mult pentru decizia de moment a investitorului.

Ati putea face un portret-robot al investitorului roman la bursa?
Poate ca cel mai important aspect al investitorului roman il reprezinta comportamentul investitional in perioade de criza. Experienta investitorului local pentru o asemenea perioada este aproape zero. Criza anilor '97-'99 a fost foarte putin simtita de acestia avand in vedere faptul ca la vremea respectiva piata era dominata de cuponari si nerezidenti. Actuala perioada va schimba semnificativ comportamentul investitorilor locali care vor fi mult mai experimentati si constienti de riscurile pe care piata de capital le genereaza pentru urmatoarele cicluri bursiere. Din pacate cu totii invatam cel mai repede si mai bine din propria experienta. Este greu sa accepti dupa mai bine de 7 ani de cresteri continue ca piata de capital isi are propriile ei mecanisme de reglare.

Ce influenta vor avea asupra bursei noile scutiri de impozite propuse de catre guvern?
Sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. Avantajul net al economiei romanesti este dat de investitiile directe semnificative facute in ultimii doi ani care au dat un suflu puternic economiei reale. Actuala criza financiara se va extinde si la nivelul economiei
reale si cred ca intr-un interval de 6-9 luni economia romaneasca va arata cu totul diferit. Avem un deficit de cont curent de peste 14% si nu este exclus ca la sfarsitul anului sa avem si un deficit public de peste 2%. Acestea coroborate cu restrictiile severe de creditare cu care se vor confrunta bancile comerciale poate duce la o aterizare dura
a economiei romanesti in urmatoarea perioada.
Pe de alta parte bursa este prima piata care da semnalul de schimbare de trend. Daca anul acesta a fost anul scaderilor bursiere, s-ar putea ca anul viitor sa fie anul anul aterizarii dure a economiei romanesti, iar bursa sa intre intr-o trend lung de acumulare.

Cand va asteptati sa revina cresterile la BVB?
Cel mai devreme la sfarsitul anului viitor.


Cum apreciati reactia oficialilor BVB-ului la actuala criza?
Modesta. Si chiar daca ea ar fi avut mai multa consistenta impactul asupra trendului de piata ar fi fost unul minor. Chiar si masurile "extreme" utilizate pe marile piate au efecte moderate si este suficient sa ne uitam la interzicerea short selling-ului pe marile piete, o masura extrema si care totusi nu a generat efectul scontat de autoritatile publice. Pietele de capital au propriile masuri de reglare si doar comportamentul inverstitorilor este cel care da directia pietelor de capital.

Au aparut obligatiunile de stat pe bursa, insa investitorii persoane fizice nu au putut profita de ele. Ce lipseste pe piata obligatiunilor pentru a deveni atractiva pentru investitori?
In primul rand nivelul de informare. Este fascinant mai ales in acest context in care siguranta depunerilor este pusa la indoiala chiar daca banii sunt depozitati la marile banci. In schimb, sunt foarte putini clienti care iau in calcul alternativa titlurilor de stat, mult mai sigure care pot fi achizitionate prin intermediul bursei. In acest fel se pot elimina o serie de riscuri de sistem, iar randamentul adus de aceste plasamente poate atinge nivelul oferit de depozitele bancare
.
In al doilea rand aceste instrumente au fost folosite exclusiv de banci, iar acestea nu au avut si nici nu vor avea interesul sa promoveze in randul investorilor mici locali aceste tipuri de plasamente. Asa ca ramane la latitudinea noastra, a brokerilor, sa aducem in fata clientilor aceste intrumente, pentru a putea deveni mult mai vizibile, iar aceasta piata a instrumentelor cu venit fix sa devina mult mai transparenta pentru toata gama de investitori.

Cum ar trebui reglementata piata Rasdaq?
Cred ca masurile adoptate recent sunt in concordanta cu normele europene. Ceea ce le reprosez eu celor implicati este ca acestea vin dupa o mare intarziere si intr-un context extrem de nefavorabil. Efectele negative asupra pretului vor fi de durata iar singura sansa a unor emitenti buni din aceasta sectiune a bursei este sa devina mult mai transparenti si sa regandeasca o strategie prin care sa devina mai vizibili eventual printr-un transfer la categoriile de elita a Bursei de Valori. Aceasta strategie poate duce la o crestere substantiala a comunicarii cu investitorul local cu implicatii pozitive directe asupra pretului ca care acest emitent se poate tranzactiona.

Ce credeti ca lipseste pietei bursiere romanesti in acest moment?
Cred ca cel mai important aspect il reprezinta lipsa de implicare a factorilor de decizie din piata de capital. In al doilea rand noi cei implicati direct am putea face mult mai multe pentru promovarea instrumentelor utilizate pe piata de capital. Dar poate ca actuala criza va reconfigura din temelie piata de capital romaneasca si poate ca peste doi ani putem pune problema unei maturizari propriu-zise a pietei de capital romanesti.

Unele societati de brokeraj si-au redus personalul in ultima vreme. E si cazul Intercapital?
Nu cred ca este cazul si la Intercapital si as mentiona doi factori. Strategia de extindere in anii anteriori la nivel de resurse umane a fost una dintre cele mai moderate din piata, evitandu-se astfel extinderea agresiva utilizata de alti participanti in perioadele de crestere. Acesta este si motivul pentru care in aceasta perioada Intercapital nu si-a pus problema reducerilor de personal. Pe de alta parte, Intercapital a reusit una dintre cele mai bune performante in acest an inregistrand la 9 luni aceiasi cifra de afaceri comparativ cu primele 9 luni ale lui 2007, in conditiile in care scaderea indicilor din acest an depaseste cu mult 50%.

Niciun comentariu: